”Warma”

FIN, LT MVA, RKFV-07, BH, TK1, TK2

Vickulas Kalle

 

Warma KoiraNetissä

 

isä: FIN AVA Foxforest Son Ofthe Beast “Susi”


emä: C.I.B SE MVA SE KVA Vickulas Ettra “Ettra”

 

omistaja: Tiina Mynttinen, Lappeenranta

kasvattaja: Ann-Sofie Lindgren, kennel Vickulas, Ruotsi

 

s.25.7.2005

sukupuoli: uros

väri: suklaanruskea

koko: 48cm, 19-20kg

lonkat: A/A

polvet: 0/0

kyynärät: 0/0

silmät: terveet

 

Agi: maxi3

Toko: TK1, TK2, VOI

BH

MH hyväksytty

Luonnetesti +142p laukausvarma, hyväksytty

 

 

Warma on keskikokoinen kelpieuros. Korkeutta on n. 48 cm ja painoa 19-20 kg. Warma on todella ketterä ja notkea kelpie.  Warma on rekisteröity suklaanruskeaksi, mutta tänä päivänä väri on enemmän punainen kuin ruskea. Warma on terveeksi tutkittu kelpie, myös alaselkä on kuvattu vuoden ikäisenä ja oli normaalisti kehittynyt. Leikkaava purenta ja ei hammaspuutoksia.
 
 

 

Luonteeltaan Warma on avoin, rohkea, iloinen ja aktiivinen. Ihmisiä kohtaan Warma on ystävällinen ja sosiaalinen. Toisia koiria kohtaan Warma on lähinnä välinpitämätön, varsinkin silloin jos treenataan jotakin. Tarvittaessa Warma on kuitenkin valmis puolustautumaan toisen koiran osoittaessa aggressiivisuutta.

Arkielämässä Warma on melko huomaamaton, ilmoittaa kyllä vieraista haukkumalla ja seuraa mukana, mutta lepää rauhassa kun mitään ei tapahdu. Ja samoin osaa rentoutua ja levätä myös kisapaikoilla. Warmakin kestää toimettomia jaksoja repimättä pelihousujaan.

 Warma on aina valmis toimintaan. Se kestää treenatessa hyvin toistoja ja palkkautuu sekä namein että leluin.

Agility on Warman ja omistaja Tiinan päälaji ja siinä he kisaavat 3-luokassa. Kisauran Warma aloitti keväällä 2008 ja saman vuoden elokuussa se jo siirtyi 3-luokkaan. Viime kesänä koirakko saavutti myös osallistumisoikeuden MM-karsintoihin. Tänä vuonna Warma ja Tiina pyrkivät pääsemään ainakin SM-kisoihin. Agilityssä Warma lukee hyvin ohjausta, toki välillä kelpiemäiseen tapaan sillekin iskee vauhtisokeus ja ohjaaja unohtuu. Warma kääntyy todella hyvin ja sillä on luonnostaan hyvä hyppytekniikka. Warman ketteryys ja vartalonhallinta tekivätkin minuun vaikutuksen nähdessäni Warmaa radalla.

Tokossa Warmalla on kilpailuoikeus voittajaluokkaan ja koulutustunnukset sekä alokas- että avoimesta luokasta. Warman kanssa harrastetaan myös pk-jälkeä, kokeissa on käyty vasta kerran.


Warma on suorittanut MH-testin Ruotsissa 13 kuukauden ikäisenä ja luonnetestin kaksivuotiaana pistein +142 laukausvarma. Luonnetestipisteet osa-alueittain:

Warma on suorittanut MH-testin Ruotsissa 13 kuukauden ikäisenä ja luonnetestin kaksivuotiaana pistein +142 laukausvarma.

Luonnetestipisteet osa-alueittain:

Toimintakyky: kohtuullinen +1
Terävyys: Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +1
Puolustushalu: Kohtuullinen, hillitty +3
Taistelutahto: Kohtuullinen +2
Hermorakenne: Hieman rauhaton +1
Temperamentti: Erittäin vilkas +1
Kovuus: Hieman pehmeä  +1
Luoksepäästävyys: Luoksepäästävä, hyväntahtoinen, avoin +3
Laukausvarma

 

 

Näyttelyistä Warmalla on Suomen ja Liettuan muotovalion arvo, myös Venäjältä sillä on 2 sertiä. Samoin Warmalla on Venäjältä 2 cacibia ja Liettuasta kaksi vara-cacibia sekä cacib.

Warmalla on tähän mennessä ollut kaksi pentuetta, Placo E- ja F-pentueet. Näistä pennuista löytyy tietoa Placo-kennelin sivuilta TÄÄLTÄ. Warman omistajalla on myös yksi Warman pennuista, Arwo. Arwo on myös hyvin toimelias, miellyttämisenhaluinen, reipas ja avoin kelpiepoika.

Warman jälkeläisten sivuja:

Placo Ecco”Rumo”

Placo Excel ”Arwo”

Placo Fia ”Koodi”

Placo Fico “Rico”

Placo Filip “Komo”

 

Lisätietoja Warmasta saa ottamalla yhteyttä blogin etusivulla olevaan sähköpostiosoitteeseen.