Kolmeviikkoiset pikkaiset ovat saaneet nyt maistella muutamina päivinä kiinteää ruokaa, jauhelihaa ja tänään myös penturuokaa (RC Starter). Jo ensimmäisestä maistiaisesta alkaen pennut ovat oikein ahmineet kaiken tarjotun ja maahan tippuvan ruuan päälle kerääntyy nopeasti melkoinen kasa kun kaikki yrittävät päästä osille. Hampaatkin tekevät kovasti tuloaan, vielä ne eivät ole ikenistä läpi tulleet, mutta erottuvat jo selvästi. Viime viikolla pennut saivat ensimmäisen matokuurinsakin.

Pennut ovat oppineet kiipeämään pois pentulaatikosta, mutta suurimman osan ajasta pysyttelevät vielä laitojen sisäpuolella.  Pentulaatikossa on portti, jonka voi sulkea tarvittaessa joten pennut saa kyllä pysymään laatikossa esim. kun olemme poissa kotoa. Mila pääsee laatikkoon ja pois kevyesti laidan yli hyppäämällä.

Tänään pennut pääsivät myös hieman ulkoilemaan. Olivat hieman väsyneitä ulosmentäessä ja nukkuivat aluksi, mutta sitä mukaa kun heräilivät, lähtivät reippaasti tutkimaan ympäristöä. Kovin kauas ei useimpien tie vielä käynyt, mutta muutamat lähtivät omille teilleen tutkimaan aitausta, osa jäi enemmän lähettyvilleni leikkimään keskenään.

Pennut leikkivät jo kovasti keskenään ja melkoista murinaakin välillä pitävät. Juoksuaskeleitakin harjoitellaan. Pienintä tyttöä (ykköstyttö) lukuunottamatta kaikki ovat jo kilon paremmalla puolella. Pikkutyttökin kirii koko ajan.

Selätys! Kolmospoika kellisti vitospojan.

Ykköstyttö ja kolmospoika kurkkivat pentulaatikosta.

Tuleva jälkikoira?

Kakkospoika poseeraa

Nelospoika asennossa

Ykköstyttö ja kakkospoika tutkimassa aurinkotuolin alustaa

Tästä se lähtee, kenkien maistelu :)