Ensimmäinen viikko takana ja pari päivää päälle. Marsumursut kasvavat ja kehittyvät. Pennuista neljä on jo reilusti tuplannut painonsa, osa tulee hieman perässä. Vähiten tässä vaiheessa on kasvanut 3.pentu, jolla paino tippui eniten syntymän jälkeen. Viikonloppuna senkin paino lähti selvempään nousuun ja nyt se kirii sisaruksiaan huimasti prosentuaalisessa kasvussa, ollen seuraavia vain pari prosenttia jäljessä. Silmät ovat vielä kaikilla kiinni, mutta muutamat yrittävät jo välillä pystyyn. Kävelystä nyt ei voi vielä puhua, mutta kroppaa selvästi ängetään ylös jaloille.

 

Kakkospentu ei olekaan täysruskea, vaikka niin aiemmin kerroin. Huomasin sillä 3 päivän iässä pienen valkoisen merkin rinnassa.

 

Ja miten tunnistan pennut. Joistain kuvista varmaan huomaakin, että pennuilla on omituisia läikkiä hännissä. Pennut on siis tässä vaiheessa merkattu kynsilakalla. Osa niistä on selvästi erinäköisiä, mutta osa on hyvinkin samannäköisiä. Nartut ovat mielestäni ihan narttujen näköisiä ja pienin poika on selvästi muita poikia tummempi. Kunhan vähän kasvavat, saavat kukin oman tunnistevärinauhansa kaulaan – kiitos Sirpalle tuliaisista!

 

Lupasin esitellä vähän pentulaatikkoakin, tässähän se:

 

No ei vais. Tuohon laatikkoon olen laittanut pennut sitä oikeaa pentulaatikkoa siivotessani, ja muutamia kertoja Mila on laatikon tyhjänä ollessa mennyt sinne pötköttelemään. Huvinsa kullakin :D

 

 

Tässäpä yksiviikkoiskuvat pikkaisista,  kiitos Minnalle avusta:

 

1.uros. Paino 21.6. 600g

 

2.uros. 540g. Kakkospoika on tässä vaiheessa kasvanut eniten.

 

3.uros, 510, muita poikia tummempi

 

1.narttu, 476, nartuista tummempi

 

4.uros, 641g

 

5.uros, 582g

 

2.narttu, 478g

 

 

Ja muutama kuva vielä ensimmäisen viikon varrelta.

 

Voihan sitä maitoa näinkin tankata, ikää 7pv.

 

Rauhallinen päivähetki, ikää pennuilla 5 päivää.

 

Taitaa olla kakkostyttö, ikää 4pv.