Kuuden ja puolen viikon iässä pentue testattiin käyttäen Cambellin testistä sovellettua testiä. Testin suoritti koiranomi Petteri Väinänen Rakkibaarin tiloissa.

Neljä ensiksi testattua pentua ei ehtinyt nukkua matkan jälkeen ennen testiä kun taas 3 viimeistä ehti nukkua kunnon nokoset. Tämä kuulemma näkyi testissä, viimeisten ollessa selvästi pirteämpiä. Ensimmäisillä alkoi kuulemma meno hyytyä ja vire sekä suorituskyky laskea testin loppua kohti. Siitä huolimatta kaikki pennut saivat hyvät tulokset. Taistelutahtoa löytyi jokaisesta, samoin saalisviettiä ja koulutettavuutta (joskin vaihtelevalla voimakkuudella). Kontaktinhakuisuudessa, rohkeudessa ja toimintakyvyssä säikäytettynä oli eroja pentujen välillä. Kukaan ei kuitenkaan mennyt testissä ns. ”sekaisin”, vaan kaikki palautuivat testin eri osoioista.

Koko pentue päätyi tulosten perusteella kategoriaan jonka koiria kuvataan näin:

”Pentu on melko dominoiva ja itsevarma, mtuta tasapainoinen. Ei suositella ensimmäiseksi koiraksi, eikä pieniä lapsia omistavaan perheeseen. Tarvitsee johdonmukaista koulutusta ja johtajuusharjoituksia. Erinomainen harrastus / kisakoira.”

 

Neljä pennuista sai saman pistemäärän 51p (Alaku, Artisti, Aimievai ja Akka), Aapeli sai 52p ja Asteriksi sekä Alavari 60p. Pennut olivat aika lailla sellaisia kuin olin kuvitellut. Joissain yksittäisissä osioissa saattoi olla pieniä eroavaisuuksia omiin mielikuviini. Suurin yllätys oli kuitenkin Alavari, jota olin pitänyt huomattavasti ”helpompana” koirana. Se kun ei kamalasti ole pentulaumassa noussut esiin. Olin kyllä pitänyt sitä reippaana ja suht rohkeana, mutta taistelutahdon sekä tässä testissä testatun dominanssin voimakkuus yllätti.

 

Mutta kaikkinensa, tyytyväinen olen koko katraaseen. Reippaita kelpien alkuja monenlaiseen menoon :D