”Mila”

Ahmakulman Agnes

Mila Koiranetissä


 

omistaja: Elina Lammi, Vantaa

kasvattaja: Sirpa Virtanen, Tampere

 

isä: Fin MVA, BH, JK1 Kelmi Ahkera Antti, ”Kössi”

emä: BH Gräshoppans Camill "Milla"

 

s. 2.11.2006

sukupuoli: narttu

väri: suklaanruskea

 

koko: 43cm, 14kg

lonkat: A/A

kyynärät: 0/0

polvet: 0/0

silmät: terveet

 

Agility medi1 (2x nollavoitto)

Toko ALO2

Luonnetesti: +159p. laukauskokematon, hyväksytty

 

 

 

Mila on pienikokoinen 3-vuotias kelpienarttu, säkäkorkeus vähän alle 43cm ja painaa n 14kg. Milalla on kaikki hampaat ja leikkaava purenta. Terveystutkimuksissa Mila on todettu terveeksi.

 

Luonteeltaan Mila on iloinen ja aktiivinen. Milalla riittää virtaa ja motivaatiota kaikenlaiseen harrastamiseen. Päälajimme on agility, jossa kisaamme tällä hetkellä 1-luokassa, yhtä nollaa vaille kakkosiin siirtymistä. Mila on todella nopea ja kiihkeä radalla. Suurin ongelmamme olenkin minä - en ole reaktioissani yhtä nopea :) Mila lukee ohjausta herkästi, mutta välillä siihen iskee vauhtisokeus ja silloin se irtoaa turhankin herkästi.

Tokossa olemme käyneet pari koetta, tällä hetkellä pyrimme korjaamaan Milalle opettamani virheet ja palaamme sitten taas kehiin. Toistaiseksi tokosta siis tuloksena ALO2.

Treenatessa, oli laji mikä vain, Mila on mieleeni. Se ei paineistu helposti, vaan voi jatkaa työntekoa yleensä samalla vireellä vaikka sitä välillä joutuisikin korjaamaan. Ja jos vire laskee, on sen palauttaminen pienellä leikillä vaivatonta. Mila palkkautuu hyvin sekä leluilla että nameilla, jo itse työntekokin on sille hyvä palkka. Mila taistelee leluilla mielellään ja intensiivisesti. Mila pyrkii tekemään oikein ja haluaa tehdä yhteistyötä, mutta välillä se tekee myös omia ratkaisujaan, etenkin jos ohjeet eivät ole selkeät. Mila on nopea oppimaan uusia asioita.

Arjessa Mila on iloinen ja tottelevainen, kotioloissa melko huomaamatonkin. Mila kestää hyvin pidemmätkin jaksot toimettomana, eikä ala kiipeillä seinille, mutta on aina valmis toimintaan kun sellaista vain tarjotaan. Onnellisimmillaan se on saadessaan tehdä jotain yhdessä ohjaajansa kanssa.

Ihmisten suhteen Mila on ystävällinen ja sosiaalinen. Vieraista koirista se ei ole kovin kiinnostunut.

Luonnetesti +159p, laukauskokematon, hyväksytty.

Luonnetestin pisteet osa-alueittain:

Toimintakyky: kohtuullinen +1

Terävyys: Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +3

Puolustushalu: Kohtuullinen, hillitty +1

Taistelutahto: Kohtuullinen +2

Hermorakenne: Hieman rauhaton +1

Temperamentti: Vilkas +3

Kovuus: Hieman pehmeä +1

Luoksepäästävyys: Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen +2a

Laukauskokematon


Näyttelyitä emme juuri ole kiertäneet, mutta Milalla on näyttelyistä tuloksena 2x ERI (avoin luokka).